Participem en una nova edició d’aquesta fira internacional de vins els pròxims 15, 16 i 17 de maig a Düsseldorf per presentar les noves anyades dels nostres vins amb DOQ Priorat. Ens trobareu al Pavelló de Catalunya (Hall 14) a l’estand 14D60-6.
ProWein Düsseldorf, la fira més important del sector torna després de dos anys i un parèntesi forçat per la pandèmia. Hi presentarem les noves anyades dels vins amb DOQ Priorat de la marca, algunes de les quals ja mereixen mencions especials en certàmens internacionals. Així, MUNDUS VINI, organitzat per la prestigiosa capçalera alemanya Meininger Verlag, i que té una presència destacada a ProWein amb espai propi de tast obert als visitants de la fira.
Precisament, aquest diumenge dia 15 de maig BUIL & GINÉ rebrà el guardó al Millor Priorat 2022 per al GINÉ GINÉ 2019 a la cerimònia d’entrega de premis que MUNDUS VINI organitza el dia indicat a les 10 hores a la MUNDUS VINI Tasting Area (hall 4, estand A19).
GINÉ GINÉ 2019, “El Millor Priorat” a Düsseldorf
Aquesta és la nova anyada de GINÉ GINÉ que es presentarà a la fira. És un vi icònic ja que abandera la nostra entrada al mercat el 1996. GINÉ GINÉ representa la introducció al Priorat: un vi concebut per donar a conèixer l’essència del Priorat a través dels seus trets més distintius –varietats locals, terrer i mineralitat– i a l’abast de tothom.
GINÉ GINÉ 2019 també ha rebut recentment el Berliner d’Or per la també reconeguda alemanya Berliner Wine Trophy.
Col·lecció BUIL & GINÉ DOQ Priorat a ProWein
Es presenta a ProWein tota la gamma de vins BUIL & GINÉ. Així, a més de GINÉ GINÉ 2019, els representatius JOAN GINÉ BLANC 2019 i el clàssic Priorat JOAN GINÉ 2015; GINÉ ROSAT 2021, ANGELIA 2017, PLERET 2013 i el vi dolç PLERET DOLÇ 2019. Alhora, la distingida Col·lecció de la Família, els vins de parcel·la i d’edició limitada de la marca.
JOAN GINÉ BLANC està elaborat a partir de Garnatxa Blanca (70%), Macabeu (20%), Viognier i Pedro Jiménez (10%) de vinyes de més de quaranta anys situades a Gratallops. És un blanc prioratí amb ànima de negre. De rica expressió aromàtica en nas i en boca, mostra cítrics i notes afruitades i florals. En boca és untuós, té volum, de paladar ampli i amb gran estructura. Un vi carnós i madur, amb fons a notes terciàries del roure. El final en boca és llarg i fresc. Un vi gastronòmic amb 91 punts de Wine Spectator.
94 punts per Wine & Spirits, l’anyada 2015 de JOAN GINÉ destaca per l’expressió i intensitat aromàtica. Persistent, ple, voluptuós i profund, la fruita vermella és golosa (baies vermelles, gerds, cirera) i destaca d’un fons especiat i mineral prioratí. Garnatxa i Carinyena a parts iguals amb un toc de Cabernet Sauvignon, de vinyes de diferents vil·les del Priorat (Gratallops, Bellmunt, El Molar i La Vilella Baixa).
PLERET 2013 autentifica que aquesta va ser una anyada excel·lent al Priorat. Aquest vi incorpora la saviesa: està elaborat a partir de Garnatxa i Carinyena de dues vinyes velles de cent anys, plantades el 1905 i el 1911, a Gratallops i Bellmunt del Priorat. Un vi de llar de foc per veure a pleret, tot descobrint el magnetisme del Priorat.
ANGELIA és elegància i diferenciació. Elaborat principalment a partir de Cabernet Sauvignon de vinyes d’alçada (600 – 700 metres) i garnatxa negra (80% i 20% respectivament en aquesta anyada 2017), és la prova que es poden elaborar grans vins de varietats introduïdes al territori.
ProWein, un aparador internacional
Enguany ProWein celebra la seva 26a edició i ho fa més tard de la data habitual, mitjans de març, un mes més propici per presentar novetats i noves anyades. A l’últim certamen organitzat el 2019 –el 2020 i el 2021 la fira es va cancel·lar per la situació de pandèmia- es van registrar 6.900 expositors de 64 països i 61.500 visitants de 142 països. Els visitants pertanyen als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació, venda per internet, associacions i institucions especialitzades.
Pel que fa a l’origen dels visitants, un 46% són compradors d’Alemanya. Entre el 54% restant, encapçalen la llista els països que ja són importadors com el Benelux (19%), Escandinàvia (10%), Amèrica (12%, incloent-hi Sud-amèrica i el Canadà), però també augmenten nous mercats de creixement global, com els d’Europa de l’Est (16%).